» Activiteiten in de Zaanstreek
Er op uit
De Zaanstreek leent zich bij uitstek voor fiets- en wandeltochten, paardrijden en vogelspotten in de Noord-Hollandse natuur; op de uitgestrekte akkers huizen diverse vogelsoorten, zoals uilen, kieviten, reigers, zwanen, ganzen en roofvogels die in hun natuurlijke omgeving te zien zijn, bijvoorbeeld tijdens een door ons te verzorgen picknicktocht. Langere routes voeren ondermeer langs Noord-Hollandse dijken en langs de oudste watertoren van Nederland naar Westzaan -een klein Zaans dorpje dat over de langste geschiedenis van de Zaanstreek beschikt zoals te zien is aan de authentieke dorpskern- of door bossen, duinen en strand.

De Zaanstreek: historie voor jong en oud!
De Zaanstreek is een streek waar de historie weer tot leven is gebracht door de vele musea en bezienswaardigheden die u daar aantreft.

De wijze waarop de Zaanse musea het leven in de Zaanstreek tot uitdrukking hebben gebracht, is zowel voor jong en oud een plezierig bezoek waard. De meeste Zaanse musea zijn ‘kijk-en-doe’-musea; namens onze kinderen kunnen wij zeggen dat deze musea verre van ‘saai’ zijn!

Bezoekt u eens de eerste Albert Heijn-winkel op de Zaanse Schans, het Zaans Natuurmuseum en het Tsaar Peter-huisje in Zaandam of het Oliemolenmuseum en het Honig-Breethuis in Zaandijk en oordeelt u zelf!

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Mijn vrienden / buddies


Copyright 2002-2018